تبلیغات
سنگ نوردی و کوهنوردی - مضرات خوردن پفک و چیپس!!!

چقدر باید گفت عزیز من پفک و چیپس نخور!!!

(مطلب درخواستی)

خدایی نکرده یه وقت فکر نکنید با شمام منظورم این بچه ی این زیره که حرف گوش نمیده

 

رئیس انجمن تغذیه گفت: نمك زیاد، رنگ و افزودنی های خوراكی موجود در چیپس و پفك، ذائقه كودكان را به شوری یا بیش خواری هدایت می كند.

اغلب روغن هایی كه برای تهیه چیپس به كار می رود، احتمال دارد بارها و بارها بجوشد و در آن تركیبات سمی ایجاد شود كه می تواند تاثیر بسیار بدی بر سلامت جسمی و رشد كودكان داشته باشد. روند رشد دوران كودكی را سنگ بنای دوران نوجوانی، جوانی و میانسالی دانست و تاكید كرد : هرگونه تغییر در روند تغذیه می تواند تغییراتی در پارامترهای بیوشیمیایی خون فرد به وجود بیاورد

 

پفك از پودر ذرت تهیه می شود. برای تهیه پفك، پودر ذرت پرس شده و در حرارت بسیار بالا قرار می گیرد تا به صورت حجیم در آید. روغن موجود در پفك در چنین حرارتی می سوزد و تولید پراكسید می كند كه در حرارت و نور، میزان آن زیادتر می شود و خوردن آن سلامت كودك را به خطر می اندازد.
میزان بالای نمك پفك و شوری آن موجب می شود كه ذائقه اطفال به شوری عادت كند. استفاده از غذاهای شور، شانس ابتلا به بیماری افزایش فشار خون را بالا می برد و فشار خون بالا در دوران بزرگسالی زمینه ساز بیماریهای قلبی ،عروقی و سكته های مغزی و قلبی می شود. پفك 9 برابر حجم خود آب جذب می كند. به عنوان مثال وقتی كه دانش آموز از مدرسه تعطیل می شود، احساس گرسنگی بر او غالب است و ممكن است در راه منزل یك بسته پفك بخورد، خوردن پفك به دلیل شوری موجب احساس تشنگی می شود و هنگامی كه فرد آب می خورد، یك سیری كاذب در وی ایجاد می گردد دراین صورت كودك از غذای سفره محروم می شود و در نتیجه دچار كمبودهای تغذیه ای خواهد شد

دانشمندان موفق به کشف ماده بسیار سمی به نام اکریلامید شده اند که به خصوص در سیب زمینی سرخ کرده و چیپس به وفور یافت می شود

‎آکریلامید یک ماده اسیدی سرطان زا است که هنگام سرخ کردن مواد کربوهیدرات که دارای ترکیبات کربن اکسیژن و هیدروژن هستند ایجاد می شود، اما مقدار آن در چیپس سیب زمینی بیشتر است

 سازمان خواربار جهانی FAO و سازمان جهانی‎‎ بهداشت (WHO)اعلامکردند غـذاهـایـی مانند چیپسهایسیبزمینی، قهوهو محصـولاتغله‎‎ایمانند نانو بیسکویت‎‎ که در حـرارت بسیار بالا تولید میشوند، ممکناسـتحـاویترکیبیسرطانزا بهنامآکریلامید باشند. 35 کارشنـاساز 12 کشور که ‎‎اینگـزارشرا تهیـه کرده‎‎اند اعلامکردند غذاهاییکه مـیـزانکربوهیدرات‎‎ آنهـا بالا و پروتئین آنها کـماست‎‎ در صورت تهیهدر دمای‎ بالاتر از 120 درجه در آنهـا آکریلامید تـولیـد مـی‌‌شود

هنگام سرخ کردن یک کیلوگرم چیپس سیب زمینی تا 3544 میکروگرم آکریلامید ایجاد می شود. اما هنگام آب پز کردن مواد غذایی ، این اسید سرطان زا تولید نمی شود.

طبق پژوهش های دانشمندان مختلف،آکریلامید در مقایسه با مواد سمی دیگر شناخته شده درگوشت گاو یا انواع بیماری های پوستی می تواند برای انسان ها تا صد برابر خطرناک تر باشد. آکریلامید زمانی خود را نمایان می کند که محصولات غذایی بر اثر حرارت و خشکی تغییر حالت دهند

 

دکتر آمری نیا، متخصص تغذیه در مورد آکریلامید می گوید:

ماده ی ‌سمی آكریلامید (ACRYLAMIDE) ، موجود درسیب زمینی سرخ كرده و چیپس منجر به مرگ می‌شود. آكریلامید با تضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به‌بیماری‌های عفونی و سرطان را افزایش می‌دهد.

عوارض عصبی این سم شامل اختلال در هوشیاری ، ضعف، تحریك پذیری و تغییرات رفتاری است. اختلالات باروری همچون تغییر در رفتارهای جنسی، ناباروری و سقط ، تحریك و قرمزی پوست و نیز قرمزی چشم‌ها و عفوت‌های چشمی از دیگر عوارض آكریلامید می باشد.

آكریلامید در مقایسه با سایر موادسمی شناخته‌شده در مواد غذایی می‌تواند صدها برابر خطرناك‌تر باشد. در صورت سرخ شدن مواد غذایی حاوی قند و آلبومین، سم آكریلامید تولید می‌شود.



بنابراین تا جایی که ممکن است از خوردن سیب زمینی سرخ كرده و چیپس پرهیز کنید.اما اگر نتوانستید در برابر نخوردن این مواد غذایی مقاومت کنید، برای كاهش آكریلامید در سیب زمینی سرخ كرده و چیپس، این موارد را به خاطر بسپارید:

 سیب زمینی را هیچگاه در یخچال نگهداری نکنید

 باید از سرخ كردن سیب زمینی‌های لک ‌دار خودداری كنید و آن را در حرارت كم و مدت زمان كوتاه سرخ كنید.

قبل از استفاده و پخت سیب زمینی، آن را پوست کنده و لااقل به مدت یک ساعت در آب قرار دهید. قرار دادن سیب زمینی در آب قبل از سرخ كردن ، قند موجود در سیب زمینی را جذب كرده و به‌ این ترتیب امكان تشكیل آكریلامید كاهش می‌یابد.

 اگر سیب زمینی را در آب نگذاشتید، آن را قبل از سرخ کردن آب پز کنید. سیب زمینی آب پز شده در هنگام سرخ کردن آکریلامید کمتری تولید می کند.

 استفاده از روغن جامد به جای روغن مایع، به دلیل جلوگیری از داغ شدن بیش از حد روغن و اکسیداسیون سریع آن، در كاهش تولید آكریلامید موثر است

 

یك سری مواد غذایی مانند گوشت قرمز، ماهی، شیر، پنیر، ماكارونی، برنج، سبزیجات و انواع میوه‌ها آکریلامید ندارند و حتی درصورت سرخ شدن نیز آكریلامید تولید نمی‌كنند. برای همین سعی کنید که در برنامه ی غذایی روزانه ی خود بیشتر از اینگونه مواد غذایی استفاده کنید

کارشناسان توصیهمیکـننـد بــا مصـرفمیوه‎‎ و سبزی‎‎ در وعده‌های غذایی خود،ضـرر اینمادهسرطانزا را تعدیلکنید

مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چیپس و پفك به مقادیر زیاد، سبب آسیب به كلیه‌ها، تغییر ذائقه افراد به شورخواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافت‌ها و افزایش فشار خون و سكته‌های قلبی و مغزی می‌شود.

 

استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه چیپس و پفك منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری‌های قلبی  عروقی می‌شود. همچنین استفاده از روغن‌هایی كه چندین بار برای سرخ كردن استفاده می‌شوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول می‌دهند، از جمله خطرناك‌ترین مواردی است كه می‌تواند منجر به مسموم و سرطان‌زا شدن محصول خصوصا چیپس شود.گرما دیدن شدید محصول طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد رادیكال‌های آزاد پراكسید می‌شود. این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه می‌شود.

 

مصرف رنگ نارنجی تارترازین در پفك باعث بروز اختلالات رفتاری، اضطراب، تندخویی و آلرژی كودكان می‌شود.

 

به علت وجود هیدرات‌های كربن قابل تخمیر در چیپس و پفك فرصت برای رشد باكتری‌های دهانی فراهم می‌شود كه نتیجه آن پوسیدگی دندان‌هاست. همچنین مصرف این دو محصول، چسبندگی روده را افزایش داده و عمل دفع را مشكل می‌كند.

 

در حین سرخ كردن سیب‌زمینی ماده قندی آن با آلبومین تركیب شده و سمی به نام آكریل آمید تولید می‌كند.این تركیب فقط در چیپس سیب‌زمینی یافت می‌شود.آكریلآمید سبب تضعیف سیستم ایمنی، افزایش بیماری‌های عفونی، سرطان، ناباروری، سقط جنین، تغییر در رفتارهای جنسی، تحریك و قرمزی پوست و چشم‌ها می‌شود.

 

در چیپس سیب‌زمینی معمولا لكه‌های سبزی مشاهده می‌شود كه مربوط به ماده سمی سولانین است و مصرف آن باعث ایجاد بیماری‌های گوارشی و عصبی می‌شود.

 

توصیه:از مصرف زیاد چیپس و پفك در یك زمان و یا به صورت مداوم و طولانی‌مدت جدا خودداری كنید.




نوشته شده در تاریخ سه شنبه 16 اسفند 1390 توسط امیرحسین افشونی

ابزار رایگان وبلاگ